Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
> Blog
Share/Bookmark
  • Receptek
  • 2024-01-17 14:10:00
  • https://streetkitchen.hu/green-kitchen/vegan/vegan-gombapaprikas-nokedlivel/

Gombapaprikás Recept

Egy vegán recept, nem csak vegánoknak! Garantálom, hogy senki nem veszi észre, hogy csak és kizárólag növényi alapanyagból főztél!

Hozzávalók (2 főre)

  • 1 - 2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
  • 500 g csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 pohár vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
  • ½ csokor friss petrezselyem

Nokedlihez:

  • 200 g csicseriborsóliszt
  • 100 g liszt
  • 1 tk só
  • 1 ek olívaolaj

 

A vegán gombapaprikás alapjához a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A gombát alapos mosás után szeletekre vágjuk, majd a forró, piruló hagymára dobjuk. Fontos, hogy még ne sózzuk meg, hogy ne engedjen túl sok vizet.

 

Közben nagyjából 3 liter sós vizet felteszünk forrni a nokedlihez.

 

Ha a gomba elfőtte a vizet maga alól, sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika és a pohár vegán tejföl. Összekeverjük, és friss petrezselyemmel koronázzuk meg.

 

A nokedlihez összekeverjük a kétfajta lisztet, egy teáskanál sót, egy evőkanálnyi olívaolajat és annyi vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. Lényeges, hogy sűrű maradjon, különben a nokedlik szétfőnek a vízben.

 

A gyengén forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a tésztát, majd pár perc után leszűrjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. A gombapaprikással tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

/Elkészítési idő: kb. 35 perc /

Segíthetünk a választásban?