FOCACCIA
Van egy biztos receptünk amivel garantált a siker baráti, családi összejövetelek alkalmával!
Hozzávalók: 45dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 zacskó élesztő, 5dl langyos víz, 2-3 evőkanál olívaolaj; tetejére 1 ágacska friss rozmaring, nagyszemű só
A lisztet a keverőtálba szitáljuk, összekeverjük az élesztóvel, majd hozzáadjuk a vizet, 2 evőkanállal az olívaolajból és a kávéskanál sót. Csinos cipóvá dagasztjuk és lefedve kb. 2 órát huzatmentes helyen kelesztjük. Kb. 40 x 30cm méretű tepsit vékonyan kiolajozunk és a tésztát belehelyezzük, egyenletesen eloszlatjuk majd kevés olívaolajjal megkenjük, tetejébe ujjunkkal kis mélyedéseket gyártunk és a rozmaringágacskákat ezekbe helyezzük, tetejét nagyszemű sóval megszórjuk. Újabb félóra kelesztés után a 220-230 °C-ra melegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.