Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
> Blog
Share/Bookmark
  • Receptek
  • 2022-04-13 12:50:00

FOCACCIA

Egy örök ünnepi klasszikus nem csak ünnepnapokra.

Van egy biztos receptünk amivel garantált a siker baráti, családi összejövetelek alkalmával!

Hozzávalók: 45dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 zacskó élesztő, 5dl langyos víz, 2-3  evőkanál olívaolaj; tetejére 1 ágacska friss rozmaring, nagyszemű só

A lisztet a keverőtálba szitáljuk, összekeverjük az élesztóvel, majd hozzáadjuk a vizet, 2 evőkanállal az olívaolajból és a kávéskanál sót. Csinos cipóvá dagasztjuk és lefedve kb. 2 órát huzatmentes helyen kelesztjük. Kb. 40 x 30cm méretű tepsit vékonyan kiolajozunk és a tésztát belehelyezzük, egyenletesen eloszlatjuk majd kevés olívaolajjal megkenjük, tetejébe ujjunkkal kis mélyedéseket gyártunk és a rozmaringágacskákat ezekbe helyezzük, tetejét nagyszemű sóval megszórjuk. Újabb félóra kelesztés után a 220-230 °C-ra melegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 

Segíthetünk a választásban?