> Blog
Csokiszalámi
Magyarországon is népszerű olasz finomság, elkészítése hihetetlenül egyszerű ezzel a bevált recepttel. Jó étvágyat!
Sok néven fut ez az édesség, a lényeg hogy olasz eredetű és garantáltan siker lesz a családi, baráti körben. Rengeteg recept fut a világhálón, mi most a saját bevált receptünket osztjuk meg:
2dl tejet fél kg kristálycukorral és 3dkg cukrozatlan kakaóval 10 percig főzzük, közben lassan szórva hozzáadunk 2 csapott evőkanál lisztet. Ezután belekeverjük a darabokra tört 40dkg háztartási kekszet, 1 kocka margarint (vagy 25dkg vajat), ízlés szerint durvára vágott diót, mazsolát és még pár percig folyamatosan kevergetve főzzük. Sütőpapírra kiszedve 2 szalámi alakú hengert formázunk belőle és szaloncukorszerűen becsomagoljuk. Amikor kicsit kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap éles késsel szeletelve fogyasztható.
Segíthetünk a választásban?